top of page
Chris K. Chan
Andor László

Andor László jelenleg a Foundation of European Progressive Studies Alapítvány főtitkára, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságpolitika Tanszékének vezetője, a berlini Hertie School of Governance főmunkatársa, valamint a brüsszeli ULB és a párizsi Sciences Po egyetemek vendégprofesszora. 2010 és 2014 között a foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős európai uniós biztos volt. Ezt megelőzően, 2005 és 2010 között az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatótanácsának volt a tagja Londonban, ahol a Csehországot, Horvátországot, Magyarországot és Szlovákiát képviselte.

CHRIS KING-CHI CHAN

Chris King-chi Chan a londoni Royal Holloway University-hez tartozó School of Business and Management oktatója. Mielőtt az Egyesült Királyságba költözött, a Chinese University of Hong Kong szociológia tanszékének oktatója és a Center for Social Innovation Studies igazgatója volt. Emellett 2009 és 2018 között a City University of Hong Kongon is tanított. Kutatási területe a munka, a civil társadalom és a társadalmi fejlődés Kínában és Ázsiában. A “The Challenge of Labour in China: Strikes and the changing labour regime in global factories” (Routledge, 2010) című könyv szerzője. Ezen kívül olyan folyóiratokban publikált, mint a Globalizations, Development and Change, British Journal of Industrial Relations, International Labor Review, China Quarterly és Journal of Contemporary Asia. Jelenleg a platformgazdaság foglalkoztatási viszonyait kutatja.

GAGYI ÁGNES

Gagyi Ágnes szociológusként a kelet-európai politikát és társadalmi mozgalmakat kutatja a régió globális integrációjának long durée perspektívájából. A Göteborgi Egyetem kutató munkatársa és a budapesti Szolidáris Gazdaság Központ társalapítója. Legutóbbi publikációi közé tartozik "The Political Economy of Middle Class Politics and the Global Crisis in Eastern Europe" (Springer, 2021), az Ondrej Slacalekkel közösen szerkesztett "The Political Economy of Eastern Europe 30 years into the 'Transition'” (Springer, 2021) és a Kerstin Jacobssonnal és Ioana Floreával együtt írt "Contemporary Housing Struggles: A Structural Field of Contention Approach" (Springer, 2022).

THILO LANG

.

Thilo Lang a lipcsei Leibniz-Institut für Länderkunde tanszékvezetője és a Lipcsei Egyetem "Global and European Studies" Intézetének oktatója. Tagja az "1199 Processes of Spatialisation under the Global Condition" kollaboratív kutatóközpontnak, illetve a Leibniz-Institut für Länderkunde "Multiple Geographies of Regional and Local Development" kutatócsoportját vezeti. Kutatási területei közé tartoznak a polarizációs folyamatok több léptékű vizsgálata, az agglomerációkon kívüli innováció, a helyi és regionális fejlődés, különös tekintettel a "perifériális" régiók és az alternatív gazdaságok intézményi változásaira. Korábban a Leibniz Institute for Research on Society and Space és a ZukunftsAgentur Brandenburg GmbH regionális fejlesztési ügynökségnél dolgozott. Emellett elnyerte az egyesült királyságbeli Sheffield Egyetem és Durham Egyetem ösztöndíjait, valamint globalizáció és fejlődés témakörben volt a rigai Lett Egyetemen vendégprofesszora.

MARY N. TAYLOR

Mary N. Taylor a  City University of New York Graduate Centeréhez tartózó Center for Place, Culture, and Politics társigazgatója és a Parsons/The New School Design and Urban Ecologies programjának részmunkaidős oktatója. Kutatási területei az antropológia, a dialogikus művészet és az urbanisztika metszéspontjában helyezkednek el.

Mary Taylor
Thilo Lang
2022-2024
Gagyi Ágnes
2024-2026
bottom of page