top of page
Home / Lakhatás / Megfizethető lakhatás Európában
MEGFIZETHETŐ LAKHATÁS EURÓPÁBAN

Konzorciumi tagok vagyunk a University College Dublin által vezetett Horizon Europe EqualHouse projektben, amely 2024 és 2027 között zajlik. 

 

Az EqualHouse projekt a lakhatási egyenlőtlenségek valamennyi dimenzióját tudományterületeken átívelően ötvözi egy nemzetközi kutatásban. A lakhatási egyenlőtlenségek számos, eddig nagyrészt külön-külön vizsgált aspektusát elemezzük. Az EqualHouse a politikai döntéshozókat és a lakhatási szervezeteket partnerként vonja be a kutatásba és a lakhatási egyenlőtlenségek megoldásának közös kidolgozásába.

A Periféria Központ részvétele két területre összpontosít:

  • A lakhatási és munkaerő-piaci egyenlőtlenségek összefüggései. A helyi, nemzeti, regionális és európai politikai döntéshozók számára információkat nyújtunk a lakhatási és a munkaerő-piaci egyenlőtlenségek összefüggéseiről. Esettanulmányokra és szakpolitikai megoldásokra támaszkodva vizsgáljuk, hogy ezeket az egyenlőtlenségeket miként lehet csökkenteni. 

  • Szociálisan innovatív lakhatási megoldások. Olyan alternatív, társadalmilag innovatív lakhatási modelleket azonosítunk és tanulmányozunk, amelyek egyedülálló módon elégítik ki a fenntartható, befogadó és megfizethető lakhatás iránti igényt, különösen az alacsonyabb jövedelműek számára. A megállapításokat egy transzdiszciplináris közösségi workshopon és egy összehasonlító tanulmányban osztjuk meg a lakhatási szereplőkkel.

Horizon project_logo.jpg
EU támogatás_logo.png
bottom of page