top of page
TÖRTÉNETÜNK

A Periféria Közpolitikai és Kutatóközpont a Kritikai Városkutatás Műhelyből kinőtt szakmai műhely. Alapító tagjai 2009 óta foglalkoznak közösen a térbeli és társadalmi egyenlőtlenségeket érintő problémákkal. A Periféria Központ 2018-as létrehozása ennek az évtizedes kollektív munkának a formális kereteit teremtette meg.

 

Az alapító tagok különböző társadalomtudományos háttérrel rendelkeznek – szakmai képzettség szerint a közgazdaságtan, a szociológia, a város- és területfejlesztés, a társadalomföldrajz és az antropológia területén –, de járatosak a közpolitikai döntéshozatal és a társadalmi mozgalmak világában is. ​A 2019-ben létrehozott munkatársi és gyakornoki pozícióknak köszönhetően a szervezet szakmai ismeretei tovább bővültek a műszaki és a szociológiai tudományok területén, az építőipari nagyberuházások, valamint a megújulóenergia-közösségek témáiban.

2020-ban elindult Periféria Tanulmányok című kiadványkötet sorozatunk is, amiben aktuális kutatási és közéleti tevékenységeink eredményeit foglaljuk össze. 2022 óta egy független, szakmai alapon választott, nemzetközi tanácsadó testület segíti a Periféria Központ munkáját. 

bottom of page